Top 5 This Week

Related Posts

Două sucevence CAMPIOANE MONDIALE la canotaj

La numai 22 de ani, cele două sucevence s-au încoronat cu titlul de campioane ale lumii în proba de dublu vâsle categoria ușoară din cadrul Campionatelor Mondiale de canotaj ce au avut loc la Sarasota (Florida). Româncele au devansat pe podium echipajele din Noua Zeelandă și SUA.

Gianina Beleagă și Ionela Lehaci și-au îndeplinit visul, chiar pe tărâm american. Sâmbătă, la Sarasota, în Florida, cele două canotoare sucevene au devenit campioane mondiale în proba feminină de dublu vâsle – categoria ușoară, la finalul unei curse în care au obținut un timp fantastic: 6 minute, 55 de secunde și 88 de zecimi. Situate pe locul trei după primii 500 de metri, Lehaci și Beleagă au mărit ritmul, au preluat conducerea la jumătatea cursei și nu au mai cedat prima poziție până la linia de sosire, în ciuda ata­cului final al echipajelor din Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii, care au completat podiumul.

La finalul cursei, celor două sucevence nu le-a venit să creadă că, la doar 22 de ani, au devenit campioane mondiale dublu vâsle – categoria ușoară, probă în care canotajul românesc nu mai obținuse o asemenea performanță din 2002. “Nu ne-a venit să credem că am obținuit acest rezultat. Am întrebat un domn din șalupa medicilor pe ce loc mai terminat, iar când ne-a spus <<Romania first>>, am izbucnit în lacrimi”, a declarat Gianina Beleagă, într-un interviu acordat direct din barcă.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles