Actualitate

Două surori, în vârstă de 13 și 16 ani, au fost înghițite de apele râului Moldova

O tragedie cumplită s-a petrecut joi la prânz, în comuna Păltinoasa, unde două surori, în vârstă de 13 și 16 ani, și-au pierdut viața în apele râului Moldova.

Ele plecaseră pe malul apei împreună cu o prietenă din vecini, care le-a văzut pe rând pe cele două fetițe cum au fost înghițite de apele răului Moldova și a sunat disperată la 112 după ajutoare. Salvatorii veniți la locul tragediei le-au scos pe rând pe cele două de la fundul apei, însă toate eforturile de resuscitare a fetițelor au fost zadarnice, medicii declarând pe rând decesele. Mama celor două fete, ajunsă într-un suflet pe malul apei, a intrat în stare de șoc, având nevoie de îngrijiri medicale pentru a-și reveni.

doua-surori-in-varsta-de-13-si-16-ani-au-fost-inghitite-de-apele-raului-moldova-2

Înghițite de ape rapid, după ce sora mai mică a vrut să se răcorească

Din relatările fetiței cu care cele două surori se aflau pe malul râului Moldova în momentul tragediei, se pare că, după ce au fost la cumpărături în sat, copilele au plecat într-o plimbare la apă, vremea fiind foarte călduroasă. Cea mai mică dintre ele, D.C.C. în vârstă de 13 ani, a fost prima care s-a apropiat de apă, în încercarea de a se răcori la picioare. Ea s-a apropiat de un cotlon mai liniștit al apei, o dolină formată în urma apelor umflate din ultima perioadă, fără a ști că locul avea depuneri mari de mâl și o adâncime considerabilă.

În momentul în care a intrat cu picioarele în apă, a simțit că se afundă în mâl, alunecând spre fundul apei. A.A., surioara ei mai mare, a sărit în ajutorul ei, însă s-a dus la rândul ei spre fundul apei, fără a avea cine să o ajute. Vecina rămasă pe mal a sunat disperată la 112 și a anunțat echipele de salvatori de la Garda de Intervenție Gura Humorului, care în aproape 10 minute au ajuns la fața locului. Pe mal au ajuns în scurt timp cei din familia fetelor și sătenii, care din păcate au rămas neputincioși în fața celor petrecute. Unul dintre săteni ne-a povestit despre nenorocirea care avusese loc:

”Au venit să facă baie, să se răcorească. Nu și-au dat seama, acolo e învârticuș și când le-a prins, le-a băgat la fund. Ele au încercat probabil să se scoată una pe alta și s-au dus amândouă”, iar un altul ne-a spus: ”A sărit în apă și s-a înecat. A sărit una și cealaltă s-a dus după ea. Apa e foarte adâncă aici, au zis pompierii care le-au scos că are peste 3 metri până la fund.”

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus