Actualitate

(FOTO) Ecologizare pe 3,5 km de albie de râu, la inițiativa cetățenilor din Bilca

ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-3

Un grup de cetățeni din Bilca iau atitudine și se implică pentru comunitatea lor.

La inițiativa domnului Puha Sorin-Gabriel, ieri, pe 8 ianuarie, cetățenii din comuna Bilca au ecologizat timp de 6 ore aproape 3,5 km din albia pârâului de unde se captează apa care alimentează comuna noastră.

În ciuda vremii care părea că nu este prielnică pentru asemenea acțiune, peste 50 de persoane au fost prezente (dintre care 14 care primesc ajutoare sociale), iar câteva utilaje mecanice și un faeton au asigurat transportul deșeurilor colectate.

ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-1

ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-2ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-3ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-4ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-5ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-7ecologizare-pe-albie-de-rau-la-initiativa-cetatenilor-din-bilca-8

 

La final, au fost colectate 5 remorci și un faeton de deșeuri (sticle, pet-uri, saci de rafie, nailoane, doze, papuci, plasticuri, resturi de materiale de construcții, etc.) și s-au curațat aproximativ 3,5 km de maluri. Câteva gospodine din sat au făcut o surpriză participanților, în pauza de la amiază venind cu coșuri pline cu gogoși, iar primarul comunei a oferit o gustare participanților.

Sperăm ca o astfel de acțiune să constituie un exemplu și pentru alți cetățeni, conștientizând cât de importantă este grija pentru mediul înconjurător.

Sus