Actualitate

Elev din Rădăuți eliminat de la simularea probei de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă

elev-din-radauti-eliminat-de-la-simularea-probei-de-bacalaureat-pentru-tentativa-de-frauda

Un elev din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic Rădăuţi a fost eliminat pentru tentativă de fraudă de la simularea probei scrise la limba şi literatura română din cadrul probei de Bacalaureat, iar prezenţa la această probă a elevilor din învăţământul de zi fost de 95 la sută pentru elevii clasei a XI-a şi de 93,5 la sută pentru elevii clasei a XII-a din judeţul Suceava.

Potrivit ISJ Suceava, în cursul zilei de luni s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării de Bacalaureat 2018.

“O rată mare a absenteismului se înregistrează la clasele de seral şi fără frecvenţă, unde s-au prezentat foarte puţini candidaţi – 2.31% prezenţi la clasele a XII-a seral şi fără frecvenţă şi 2,29 % prezenţi la clasele a XIII-a seral şi frecvenţă redusă. Toţi elevii din învăţământul special înscrişi în examen au fost prezenţi la prima probă de simulare”, precizează ISJ Suceava.

La clasa a XII-a învăţământ cursuri de zi s-au înscris 5391 de elevi din care 5040 s-au prezentat la proba Ea, 350 au absentat, iar un elev de la Colegiul Tehnic Rădăuţi a fost eliminat pentru tentativă de fraudă cu utilizarea telefonului mobil.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat vor fi analizate în fiecare unitate de învățământ, atât prin discuții individuale cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Sursă: NewsBucovina.ro

Sus