Top 5 This Week

Related Posts

Eleva din Suceava care a cucerit topurile universitare: Destinul strălucit al Biancăi Ruști la University College London

Într-o lume în care atracția adolescenților pentru rețelele sociale și jocurile video pare să eclipseze interesul pentru educație, o poveste strălucitoare din Suceava ne aduce speranță că există încă tineri dornici de a-și urma visurile academice. Bianca Ruști, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, și-a propus să-și clădească un viitor solid, depășind granițele țării și urmând drumul către unele dintre cele mai prestigioase universități din lume.

Într-un demers ambițios și bine pregătit, Bianca a trimis cereri către mai multe instituții de învățământ superior din Regatul Unit al Marii Britanii, printre care se numără University College London (UCL), Aberdeen University din Scoția, Leeds Beckett University, York St John University și Birmingham University. Cu determinare și perseverență, Bianca a primit răspunsuri favorabile din partea primelor patru universități, fiind acceptată pentru a-și continua studiile la nivel universitar.

Cu ochii îndreptați spre UCL, clasată în top 10 universități din lume, Bianca a ales o specializare îndrăzneață și promițătoare: Literatură Comparată Engleză – Mandarină. Alegerea ei reflectă nu doar dorința de a învăța la o instituție de prestigiu, ci și viziunea strategică asupra unei cariere de succes, având în vedere ascensiunea economică a Chinei.

„Am ales UCL pentru că este o universitate de prestigiu și cred că ar fi o oportunitate semnificativă pentru dezvoltarea carierei mele profesionale”, a declarat Bianca Ruști pentru SuceavaLIVE. „Nu am fost hotărâtă de la început să studiez limba mandarină. Am aplicat inițial pentru Literatură Engleză, dar ei mi-au oferit un loc să studiez Literatură Comparată, deoarece au considerat că această specializare mi se potrivește mai bine.”

Bianca a evidențiat că procesul de admitere la universitățile de top nu este insurmontabil, îndemnându-i pe ceilalți tineri să-și cultive încrederea în forțele proprii și să dezvolte un portofoliu bogat atât în activitățile școlare, cât și în cele extrașcolare.

În spatele succesului academic al Biancăi stă sprijinul necondiționat al familiei și al profesorilor. Mama sa, în special, a fost o sursă constantă de motivație și încurajare, iar legătura strânsă cu profesoara sa de engleză, Loredana Bodnar, a contribuit semnificativ la parcursul său educațional.

University College London se numără printre cele mai respectate instituții de învățământ superior din lume, cu un palmares impresionant de premii Nobel obținute de absolvenți și cadre academice. Prin asocierea strânsă cu spitalele de prestigiu din Londra, UCL oferă studenților oportunități excepționale de cercetare și practică în domeniul medical.

Pentru Bianca Ruști, viitorul promite să fie plin de provocări și realizări, iar decizia ei de a studia la UCL reprezintă un pas semnificativ spre materializarea visurilor sale. O poveste de succes care inspiră și încurajează tinerii din întreaga comunitate să urmărească excelența în educație și să își croiască propriul drum către succesul profesional și personal.

Sursă: SuceavaLive.ro

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles