Actualitate

Elevi amenințați de doi frați că cineva i-a plătit să îi bată

elevi-amenintati-de-doi-frati-ca-cineva-platit-sa-ii-bata

Doi tineri din Suceava, frați, au fost puși sub acuzare pentru infracțiuni grave, tâlhărie și șantaj, fiind acuzați că au acostat în mai multe rânduri doi copii în vârstă de 15 și 16 ani, elevi de clasa a IX-a, pe care i-au intimidat și apoi șantajat, pentru ca în cele din urmă să-i deposedeze de un telefon mobil și de suma de 200 de lei.

Cei doi frați, Adi Samuel Covaci, în vârstă de 20 de an, și Dumitru Covaci, de 18 ani, i-au acostat pe cei doi elevi chiar în fața liceului în care învață și i-au avertizat că sunt plătiți de cineva pentru a-i bate.

Cei doi frați au fost reținuți de polițiști marți după-amiază, fiind introduși în arest, inițial în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore. Cei doi au de răspuns, fiecare, pentru câte două infracțiuni de șantaj și două de tâlhărie.

Căutați mai multe zile la școală, intimidați și loviți

Cei doi frați ar fi început cu intimidările încă de la începutul lunii februarie, însă poliția avea să fie sesizată mult mai târziu. Din cercetările polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale Suceava rezultă că cei doi minori, unul de 15 și unul de 16 ani, au fost acostați în fața Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, unde învață, de doi tineri de etnie romă, care le-au spus că un bărbat le-a oferit suma de 300 de lei, pentru a-i agresa. Cei doi necunoscuți le-au spus minorilor că vor trebui să plătească cei 300 de lei dacă vor să scape nebătuți.

După această discuție, într-o altă zi, cei doi au reapărut la școală, unde i-au căutat pe aceiași elevi. De această dată, autorii au trecut la fapte. Cei doi frați i-au chemat pe elevi într-un loc ferit, lângă garajele de lângă unitatea de învățământ, unde le-au reproșat că nu își respectă înțelegerea, și i-ar fi lovit cu palmele peste față. Cum copiii nu aveau bani asupra lor, agresorii i-au luat unuia un telefon Samsung Galaxy J3. Ulterior, într-o altă zi, aceiași indivizi ar fi luat de la fiecare dintre cei doi elevi câte 100 de lei.

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată târziu despre acest caz, cei doi minori invocând frica.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus