Actualitate

Englezii refuză extrădarea Adinei – „spaima șoselelor”

englezii-refuza-extradarea-adinei-spaima-soselelor

La începutul acestui an, Adina Prisăcariu, de 23 de ani, din comuna Grăniceşti, cunoscută drept Adina -„spaima şoselelor” pentru implicarea sa în mai multe evenimente rutiere grave, a fost arestată în Marea Britanie, după ce a fost dată în urmărire internaţională de autorităţile române.

Aceasta a stat închisă circa 30 de zile, perioadă în care s-a judecat extrădarea sa în România, unde are de executat o pedeapsă de patru ani de închisoare. Magistraţii britanici au refuzat să o trimită pe Adina în ţara noastră din cauza condiţiilor din penitenciare. Astfel, tânăra a fost lăsată în libertate.

Curtea de Apel Galaţi a dat o decizie definitivă în dosarul de contrabandă constituit de DIICOT în care este implicată Adina Prisăcariu. Aceasta a fost condamnată, alături de complicii săi, la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa magistraţilor gălăţeni este definitivă.

La data de 6 ianuarie 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au prins în flagrant două persoane din municipiul Focşani în timp ce ar fi încercat să vândă ţigări de contrabandă pe raza localităţii de domiciliu.

După prinderea celor două persoane în flagrant, poliţiştii au făcut 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Vrancea, pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de contrabandă cu ţigări. In urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 123.440 de ţigări, 24.750 de lei, 3.930 de euro şi 160 de lire sterline, precum şi şase telefoane mobile, un laptop şi o tabletă. De asemenea, au mai fost indisponibilizate şi trei maşini.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

Sus