Top 5 This Week

Related Posts

Evaluare a campaniei de ecologizare „Let’s do it!” la Rădăuți

La sediul Primăriei municipiului Rădăuți a avut loc o întâlnire la care au participat directori, elevi și profesori ai instituțiilor școlare rădăuțene și reprezentanți ai administrației locale, întâlnire care a avut ca scop evaluarea activităților derulate de școli în cadrul campaniei de ecologizare „Let’s do it, Suceava!” Pentru mai bine de o oră, participanții și-au prezentat rezultatele proiectului, numărul de voluntari implicați, dar și-au expus și propriile idei în legătură cu viitoarele ediții ale campaniei.

Directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Popadiuc”, Marcel Colibaba, a declarat: „Am observat anul acesta o deschidere mai mare a elevilor și chiar a părinților față de genul acesta de acțiuni. De asemenea, s-a putut observa o cantitate mult mai redusă de deșeuri colectate față de ediția precedentă. Acest lucru se datorează și angajaților din partea Servicii Comunale Rădăuți, pe care îi văd dis-de-dimineată, îndeplinindu-și atribuțiile”.

La nivelul municipiului Rădăuți, aproximativ 600 de cadre didactice și elevi au răspuns inițiativei derulate de Asociația Biosilva, în parteneriat cu Asociația AREAS.

Un alt cadru didactic a venit cu inițiativa de a se implementa în comunitatea rădăuțeană activitatea „Let’s do it, Rădăuți!”, activitate care să se deruleze lunar, prin rotație. Discuțiile dintre profesori, elevi și reprezentanții administrației rădăuțene au vizat problemele actuale pe care le întâmpină orașul din punct de vedere al colectării diferențiate a deșeurilor, curățenia din parcuri, comportamentul cetățenilor față de zonele verzi. La întâlnire au participat, din partea administrației locale, Simion Sticleț, Păunel Andrusceac – inspectorprotecție civilă și situații de urgență, și Louana Popovici – purtător de cuvânt. Școlile care au fost reprezentate în cadrul întâlnirii au fost Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, Colegiul Tehnic Rădăuți, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” și Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc”.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles