Actualitate

EVAZIUNE FISCALĂ de 1,7 milioane lei la Rădăuți

cosadel-camioane-evaziune-1

Constantin Vasile Lazăr, administratorul de la SC Cosadel SRL Rădăuți, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Acesta este acuzat că a înregistrat în contabilitatea firmei mai multe facturi și avize false prin care încerca să pară că ar fi cumpărat 440.080 de litri de motorină în valoare de 1.757.093 de lei. Firma COSADEL Rădăuți a fost una dintre favoritele fostului primar rădăuțean Aurel Olărean, fiind acum în relații extrem de apropiate și de noua administrație rădăuțeană. In județ, firma lui Lazăr este cunoscută pentru balastierele pe care le-a exploatat ani în șir precum și pentru numeroasele constracte pe care le-a primit de la primăriile din zona Rădăuți-Marginea.

cosadel-camioane-evaziune

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Vasile Lazăr, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, precum și a inculpatului Cristian Chelu, cercetat în stare de libertate pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că societatea Cosadel SRL a fost înființată în iunie 1998, are sediul social în municipiul Rădăuți și mai multe puncte de lucru în localitatea Marginea. SC Cosadel SRL are ca principal obiect de activitate efectuarea de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, iar din anul 2004 administrator al firmei este Constantin Vasile Lazăr. În desfășurarea activității sale economice, SC Cosadel SRL s-a aprovizionat în mod constant cu combustibil, necesar în vederea alimentării utilajelor și autovehiculelor utilizate în activitatea economică, respectiv realizarea de lucrări de construcție – drumuri.  În perioada 2010 – 2011, principalul furnizor de combustibil, respectiv de motorină al SC Cosadel SRL era o firmă din județul Suceava. În paralel cu achiziționarea în realitate de cantități de combustibil de la această societate, necesară desfășurării activității, în perioada decembrie 2010 – decembrie 2011, Constantin Vasile Lazăr a înregistrat în evidențele contabile ale firmei și pretinsa achiziție a altor cantități de combustibil pe care i le-ar fi livrat un al doilea furnizor, fictiv, respectiv SC Golden Vision SRL București, societate administrată de inculpatul Cristian Chelu.

Citește mai multe pe obiectivdesuceava.ro

Sus