Actualitate

UPDATE! Incendiu la hala de carne Rădăuți

hala de carne rădăuți

UPDATE! Pagube de 300.000 lei în incendiul de la hala de carne din Rădăuți.

Update 11.01.2017: Incendiul de la hala de carne a necesitat o intervenție foarte grea a pompierilor din punct de vedere al aglomerării clădirilor și a spațiilor de acces limitate, precum și din cauza temperaturii scăzute. Misiunea s-a încheiat după un efort de aproximativ 8 ore, undeva la ora 21:40. Din fericire, nu există victime. Au ars un restaurant şi acoperişul ha­lei de brânză pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, fostul hotel al comunităţii evreieşti pe 300 de metri pătraţi, acoperişul halei de carne pe 30 de metri pătraţi, aco­pe­rişul pescăriei pe 100 de metri pătraţi, acoperişul unui post de transformare, cu grup electrogen, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, acoperişul co­mun al unei magazii şi al unei anexe, de la o proprietate particulară, pe 50 de metri pătraţi. Toate supra­feţele reprezintă cu aproximaţie amprenta la sol a spaţiilor respective. Au fost degradate elemente de construcţie şi bunuri din clădirile afectate de foc, dar şi din cele învecinate. Valoarea pagubelor se ridică la suma de circa 300.000 de lei. Cauzele sunt încă necunoscute complet. Se pare că focul ar fi pornit de la „coșul de fum amblasat și neprotejat față de materialul combustibil”. O comisie ISU și IPJ Suceava cercetează cauza incendiului.

Update 9.01.2017: Flăcările mari au cuprins acoperișurile halelor de carne și brânză, distrugând și clădirea cu pescăria. Incendiul a amenințat și clădirea Romtelecom. Vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă foarte rapid. Impedimentul principal al operațiunii de stingere a focului a fost calea de acces și spațiul înghesuit. Echipa de pompieri (9 autospeciale) a acționat pe un ger de -17 grade Celsius. Spațiile comerciale ale halei erau închise, motiv pentru care incendiul a fost detectat foarte târziu.  Incendiul a afectat aproximativ 800 metri pătrați. Comercianții din hală se acuză reciproc, însă în urma expertizei profesioniste se va afla cauza reală pentru provocarea incendiului.

8.01.2017: Pompierii sunt blocați pe str. Libertății și nu pot pătrunde pentru a stinge focul care a cuprins hala de carne. În spatele halei este o casă lipită și după primele observații se pare că de acolo a pornit focul. O altă dovadă că bazarurile și piețele din Rădăuți sunt un pericol public prost administrat.

Sus