Actualitate

EXCLUSIV! Tratamentul cu indiferența omoară în spitalele din Suceava

indiferența omoară suceava

Exclusiv, mărturia unui nepot îndurerat de pierderea mătușii lui într-un spital din Suceava. Știam că indiferența doare; se pare că indiferența omoară.

„Este vorba despre mătușa mea (Metcan Eufrosina) care a fost internată pe 29.11.2016 la terapie intensivă, secția cardiologie. A suferit un infarct. La o săptămână de la internare, a fost mutată de la terapie intensivă într-un salon cu 3 paturi, însă ea fiind a patra persoană, a fost pusă alături de altă doamnă, adică amândouă în același pat. În săptămâna în care a stat la terapie intensivă a fost vizitată zilnic de copii, nepoți, iar aceștia au încercat să obțină informații despre starea ei de sănătate. Au reușit să discute doar cu o asistentă, pentru că medicul care ar fi trebuit să se ocupe de starea pacientei probabil era mult mai preocupat de propriul concediu. Într-o săptămână familia a fost informată că medicul a plecat în concediu. Despre pacientă li s-a spus: „Ați fost la ea. N-ați văzut cum se simte?”

Acea asistentă cu care totuși au reușit să discute le-a spus că mătușa ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru care familia ar trebui să aducă istoricul medical și 1500 ron, însă alte detalii nu le poate da. Familia s-a agățat de această ultimă speranță și de singura persoană care totuși le-a spus ceva și s-au prezentat ieri dimineață cu toate cele necesare.

Din motive necunoscute, asistenta nu își mai amintea nimic, ci dimpotrivă, folosind un limbaj neadecvat a certat-o și a umilit-o în tot salonul pe nepoata care a adus actele cerute. Tot ieri în jurul orei 15:30 am ajuns și eu în vizită la mătușa mea, unde împreună cu aceeași nepoată am încercat să discutăm cu noul medic ce a preluat cazul. Din mers ne-a comunicat că noi trebuie să știm în ce stare se află chiar de când era la terapie intensivă. Când va avea timp o va consulta să afle ce se întâmplă cu ea.

Azi dimineață în jurul orei 4 doctorul a anunțat familia că mătușa mea a decedat, rezultatul faptului că de fapt nu a primit îngrijire și nu a fost consultată și ulterior tratată. Nu știm care este cauza exactă a decesului. În toată această perioadă i s-au făcut doar câteva injecții. Menționez că mătușa mea a fost perfect lucidă până în ultima clipă, am văzut că a fost ignorată, însă ne-a povestit și ea aseară când am discutat prin telefon.. pentru ultima dată, din păcate.

Ne dorim doar să tragem un semnal de alarmă. Este dureros și jignitor halul în care suntem tratați pe banii noștri. Nu mai există demnitate, moralitate, nimic.”

Acesta este mesajul pe care domnul Fany l-a transmis redacției noastre. E clar și nu e primul caz care ne dovedește că tratamentul cu indiferența omoară.

Sus