Top 5 This Week

Related Posts

Expoziţia ,,99 + 1=100”, realizată de copiii de la Aşezământul Rădăuţi

Expoziţia de pictură ,,99 + 1=100”, realizată de copiii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi, sub îndrumarea profesorului Vasile Popescu, a fost vernisată vineri, la Muzeul de Istorie.

Moderatorul evenimentului a fost diaconul profesor doctor Vasile M. Demciuc, care a spus, încă de la început, că expoziţia dedicată Centenarului României Moderne este „rodul unei osteneli comune”. Expoziția în sine, Lucrările care au fost expuse, de o sensibilitate aparte, au fost realizate în cadrul proiectului „Forma şi culoarea, elemente ale educaţiei estetice”- proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

„După mai mulţi ani de muncă”, după cum ne-a spus părintele Iustin Tănase, directorul executiv al aşezământului, „începem să culegem şi roadele”. De aceeaşi părere este şi maica Ecaterina, psihologul aşezământului, care a adăugat că se văd rezultatele muncii în echipă, de la cei ce i-au vegheat zi şi noapte, până la profesorii care au răspuns chemării de a le da o mână de ajutor şi de a-i pregăti.

„Toată echipa a crezut în aceşti copii. I-a încurajat să viseze şi să-şi atingă visurile, i-a îndrumat şi, iată, rezultatele mulţumesc pe toată lumea. Pentru că dorim să ne pregătim din timp, împreună cu copiii noştri, pentru sărbătorirea Centenarului României Moderne şi pentru a deveni conştienţi de importanţa aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, vom organiza o serie de întâlniri dedicate acestui mare eveniment, unic în viaţa noastră. Aşa s-a născut şi expoziţia de pictură <99 + 1=100>”, a spus maica Ecaterina.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles