Actualitate

Felicitări: Cămin pentru vârstnici deschis la Rădăuți

camin-varstnici-radauti

Căminul inaugurat ieri oferă condiții mai bune de trai pentru 40 de beneficiari. Clădirea modernă și luminoasă situată pe strada Frâncei are 20 de camere și include și spații pentru cabinete medicale, birouri, o bucătărie complet utilată, sală de mese, spălătorie și alte spații administrative . Holzindustrie Schweighofer a investit în acest proiect peste 733.000 de euro.

În semn de apreciere și recunoștință pentru tot ceea ce au făcut pentru dezvoltarea și bunăstarea noastră, a celor care ne bucurăm azi de munca și truda lor, compania Holzindustrie Schweighofer a investit, în Rădăuți, peste 733.000 euro în construcția unui nou cămin pentru persoane vârstnice.

Noua clădire a căminului a fost inaugurată marți, 10 octombrie. La eveniment, alături de beneficiari, au luat parte și reprezentanți din administrația publică și oameni de afaceri din mediu local.

După momentul de binecuvântare oficiat de Arhimandritul Iustin Dragomir, starețul Mănăstirii Bogdana din Rădăuți, împreună cu Pr. Aurel Iștoc, paroh al bisericii romano-catolice, Gerald Schweighofer, finanțatorul centrului, a tăiat panglica de inaugurare alături de primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, și Directorul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Rădăuți, Marinela Mironescu.

Clădirea modernă și luminoasă situată pe strada Frâncei are 20 de camere și include și spații pentru cabinete medicale, birouri, o bucătărie complet utilată, sală de mese, spălătorie și alte spații administrative. 40 de persoane vor beneficia de serviciile centrului și ale personalului specializat.

Prezent la eveniment, Gerald Schweighofer a explicat: „Ajutorarea persoanelor aflate în nevoie a fost dintotdeauna una dintre preocupările mele personale și astfel a devenit și o componentă principală a programului de responsabilitate socială derulat de Holzindustrie Schweighofer. Sunt bucuros că putem sprijini comunitatea din Rădăuți. Să oferim un sentiment de siguranță oamenilor, să știe că la bătrânețe există un loc unde pot fi îngrijiți atunci când nu mai au posibilitatea să o facă singuri, este măsura umanității noastre. Este o obligație morală și un angajament asumat.”

Holzindustrie Schweighofer a oferit pentru întreaga construcție, precum și utilarea bucătăriei și a spălătoriei, peste 733.000 euro. Din Austria, de la spitalele Wilheminenspital și Kardinal Schwarzenberg Klini­kum au fost aduse paturi și noptiere. Trans­portul echipamentelor până în Ro­mânia a fost asigurat pro-bono de către compania de logistică DB Schenker. Christian Rankl de la DB Schenker a precizat: „Suntem mândri să contribuim la acest proiect care va aduce sprijin și condiții de viață mai ușoare celor care au nevoie cel mai mult.”

Alături de Centrul Social „Maria Ward”, căminul pentru persoane vârstnice este un alt proiect de mare anvergu­ră fi­­nanțat în Rădăuți de către Holzin­dustrie Schweighofer. Pe lângă acestea, compania s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase alte proiecte sociale, de educație, sănătate și mediu, sprijinind cu precădere comunitățile în care își desfășoară activitatea economică. În ultimii 7 ani au fost investiți în acest sens peste 5,7 milioane de euro.

FOTO:

Sursa: obiectivdesuceava.ro

Sus