Actualitate

Femeie din Milișăuți înșelată prin metoda Accidentul

metoda Accidentul

Infractorii au modificat modul de operare la înșelăciunea de tip Accidentul. În varianta inițială a metodei Accidentul o persoană în vârstă era sunată de o alta care se dădea dreptul copilul sau nepotul ei și îi cerea de urgență bani pentru a rezolva o problemă legată de un accident. Mai nou se pare că infractorii sună victimele în miez de noapte pentru ca acestea să nu aibă cum să verifice informația.

În această dimineață, în jurul orei 01:30, o femeie de 73 de ani, din Milișăuți a fost sunată de o persoană care s-a recomandat drept fiul ei. Aceasta a spus că a fost implicată într-un accident rutier grav și că are nevoie de o sumă de bani pentru eliberarea pe cauțiune.
La puțin timp după aceasta, femeia a fost sunată de o altă persoană care i-a comunicat că, pentru eliberarea pe cauțiune este nevoie să plătească 10.000 de lire unei persoane care va veni la domiciliu. În jurul orei 03:00 la domiciliul ei s-a prezentat o persoană care a primit, de la femeia de 73 de ani, 1.800 de lire și 500 de lei.
După ce a dat banii femeia s-a deplasat la domiciliul fetei sale, care l-a apelat pe fratele ei și a constatat că mama ei a fost victima unei înșelăciuni. Ca urmare, la ora 04:25 cele două femei au apelat 112 și au reclamat înșelăciunea. Poliția Orașului Milișăuți a început cercetările pentru identificarea făptașilor și recuperarea prejudiciului. De asemenea a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Sus