Actualitate

Firma de papuci a fostului primar din Vicovu de Jos a intrat în insolvență

firma-de-papuci-fostului-primar-din-vicovu-de-sus-intrat-insolventa

Tribunalul Suceava a admis zilele trecute deschiderea procedurii generale de insolvență a firmei MARISDAL SRL Vicovu de Jos, la cererea debitorului.

Firma, înființată în 1998, aparține familiei fostului primar al localității, Constantin Mutescu (foto). Ani în șir, fostul primar Mutescu a încercat să țină în viață firma producătoare de încălțăminte. In câteva rânduri s-a cerut falimentul societății de către creditori, iar cel puțin într-un caz, MARISDAL a cerut insolvență firmei VICOV CONSTRUCT, aparținând practic aceleiași entități – familia fostului primar Constantin Mutescu.

Potrivit postării de pe portalul Tribunalului Suceava, instanța “admite cererea formulată de debitoarea MARISDAL SRL, având ca obiect deschiderea procedurii generale de insolvență. Deschide procedura generală de insolvență împotriva debitoarei. Desemnează administrator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvență CII Brădățeanu Roxana Elena, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu provizoriu în cuantum de 2.000 lei.

Pune în vedere administratorului judiciar ca la prima ședință a adunării creditorilor să supună confirmarea sa și onorariul provizoriu. Stabilește în sarcina debitoarei obligația de a pune la dispoziția administratorului judiciar toate informațiile și documentele apreciate ca necesare cu privire la activitatea și averea sa, precum și lista cuprinzând părțile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii și transferurile patrimoniale făcute în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii, sub sancțiunea ridicării dreptului de administrare.

Dispune ca administratorul judiciar să efectueze, în termen de 60 de zile de la data deschiderii procedurii, inventarierea bunurilor din averea debitoarei. Stabilește în sarcina administratorului judiciar obligația de a depune la dosar un raport asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență a debitoarei, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă. Stabilește în sarcina administratorului judiciar obligația de a depune la dosar un raport privind intrarea în faliment sau continuarea procedurii. Fixează termenul limită pentru depunerea creanțelor la 24.11.2017.

Fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor, întocmirea și publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvență a tabelului preliminar al creanțelor la 08.12.2017. Fixează termenul pentru definitivarea tabelului creanțelor la 27.12.2017. Fixează ședința adunării creditorilor la data de 15.12.2017, ora 10:00, la sediul administratorului judiciar. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 15.12.2017 ».

Firma MARISDAL a mai fost în câteva rânduri adusă de presă în atenția publicului.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

Sus