Politic

Flutur: Actualul Guvern Cioloş a ridicat embargoul impus judeţului Suceava de PSD

gheorghe_flutur_embargou

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat că actualul Guvern al României condus de Dacian Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD în ultimii ani judeţului Suceava.

Flutur a spus că acest lucru este demonstrat de faptul că actualul Guvern propune alocarea de fonduri pentru finalizarea în cursul anului viitor a lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei. Flutur a explicat că Executivul condus de Dacian Cioloş a preluat de la fostul Guvern PSD o parte din propunerile pentru proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, proiect care la începutul acestei luni a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe pentru a fi supus dezbaterii publice.

Liderul liberalilor suceveni a precizat că în urma consultării proiectului a constatat că în proiectul iniţial, şoseaua de centură a municipiului nu era inclusă pe lista investiţiilor care urmau să fie finalizate în cursul anului 2016, având ca termen anul 2017. „S-a dovedit clar că fostul Guvern PSD nu avea de gând să termine anul viitor şoseaua de centură a Sucevei”, a subliniat Gheorghe Flutur. El a adăugat că în perioada în care proiectul a fost supus dezbaterii publice a avut nenumărate interpelări şi discuţii cu premierul Dacian Ciloş şi cu membrii Guvernului, atât pe tema finalizării şoselei de centură a Sucevei, pentru începerea celei de la Rădăuţi, precum şi pentru demararea procedurilor pentru întocmirea documentaţiilor necesare pentru investiţii similare la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

„Guvernul a aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă proiectul de Lege a bugetului de stat pe 2016, care a fost înaintat Parlamentului spre aprobare. În formula adoptată, Guvernul Cioloş a reparat ceea ce nu a făcut Guvernul PSD, în aşa fel încât în proiectul aflat la Parlament, şoseaua de centură apare cu termen de finalizare anul 2016. Odată cu această reparaţie, Guvernul Cioloş demonstrează că epoca izolării şi persecutării Sucevei şi a Bucovinei este la apus. Practic, Guvernul Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD judeţului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că „M-a bucurat faptul că cei din Guvern auascultat argumentele transmise şi discuţiile personale pe care le-am avut cu ei despre şoselele de centură de la Suceava şi Rădăuţi. Şi sper ca centura Sucevei să se finalizeze în 2016. De asemenea, mă bucură faptul că actualul Guvern luat în seamă discuţiile cu privire la centurile de la Câmpulung Moldovenesc şi de la Vatra Dornei, pentru perspectivă, în anii anii următori”.

El a precizat că în proiectul de buget, Ministerul Transporturilor ar urma să aloce o sumă de aproximativ 10 milioane de euro pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei. Flutur şi-a exprimat speranţă ca CNANDR va începe cât mai repede lucrările, inclusiv cu forţe şi utilaje proprii. „Sperăm că proiectul va trece şi de Parlament, dpă care este timpul ca CNADNR să uite de aroganţele afişate anterior referitor la preluarea lucrărilor la şoseaua centurii Sucevei şi Răduţilor. Toate procedurile necesare începerii lucrărilor trebuie finalizate cât mai repede, iar o parte dintre acestea să fie demarate din forţe proprii, aşa cum au promis în toamna aceasta la Suceava, fostul ministru al transporturilor, şi fostul director al CNADNR”, a mai precizat Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a adăugat că speră ca şi pentru pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc să se găsească soluţiile necesare pentru finalizarea investiţiei. „Deşi situaţia juridică de aici pare a fi puţin complicată, vom face în continuare demersuri pentru ca şi acest obiectiv să fie finalizat”, a declarat Gheorghe Flutur. Liderul liberalilor suceveni a mai precizat că pentru el este important ca în anul 2016 să continue şi să înceapă noi proiecte de dezvoltare locală în judeţul Suceava, precizând că în acest sens a avut discuţii cu factorii de decizie din Guvern pentru alocarea de sume importante pentru investiţii în lucrări de apă, canalizare, asfaltări de drumuri, dar şi pentru modernizarea şcolilor care nu au autorizaţie sanitară şi pe care trebuie să o obţină anul acesta.

Sus