Politic

Flutur îl susţine în mod categoric pe Ioan Balan pentru a candida la Primăria Suceava din partea PNL

gheorghe_flutur

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că susţine în mod categoric candidatura deputatului Ioan Balan pentru Primăria Suceava.

Flutur a spus că doreşte să lămurească şi să închidă definitiv subiectul cu privire la candidatul PNL pentru Primăria Suceava, subliniind în mod clar că acesta va fi liderul liberalilor din municipiul reşedinţă de judeţ, deputatul Ioan Balan. „Din punctul nostru de vedere, candidatul PNL este deputatul Ioan Balan. Au mai apărut fel de fel de discuţii despre primarul Ion Lungu. Vă aduceţi aminte că anul trecut l-am aşteptat. Au fost alegerile prezidenţiale în 2014 şi l-am aşteptat. Acum, din punctul nostru de vedere este un subiect închis”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că PNL Suceava îşi respectă parteneriatul cu oamenii fideli partidului, care au fost alături de partid şi în perioade mai grele. Flutur a vorbit în mod special despre parteneriatul şi echipa care o va face cu deputatul Ioan Balan pentru câştigarea funcţie de primar al Sucevei. „Am încredere în acest parteneriat cu Ioan Balan. Celelalte discuţii sunt doar speculaţii şi atâta tot”, a mai precizat preşedintele PNL Suceava.

Flutur a declarat că extrem de importantă este existenţa unei echipe solide în cadrul PNL Suceava, care să lucreze şi să fie împreună atât când când partidul este la putere, dar şi când pierde alegerile. „E nevoie de o echipă şi de un parteneriat. Când lucrezi de unul singur, sau când îţi alegi un culoar care îţi convine doar la un moment dat să-ţi fie cald, pentru că asta e conjunctura politică, nu cred că este corect. Mi-am dorit ca oamenii să fie alături de noi în echipă, şi ţin foarte mult la asta, şi când ne este bine, şi când ne este rău. Să ne asumăm toate aceste lucruri”, a precizast Flutur, care a adăugat că „eu ca lider politic naţional am plătit alături de partidul meu, care s-a erodat la guvernare. Nu eram la guvernare, eram preşedinte de CJ Suceava, dar lider politic la vârf. Partidul meu a plătit, dar pot să spun că în acea perioadă Suceava a avut de câştigat. Însă eu ca lider politic am avut de pierdut, pentru că am plătit alături de partidul meu. Consider că şi ceilalţi trebuiau să rămână să plătească alături de partidul lor, pentru că într-o guvernare sau în ecuaţia politică de multe ori trebuie să-ţi asumi şi erodarea politică”.

Gheorghe Flutur a subliniat că este convins de faptul că Ioan Balan va câştiga pentru PNL funcţia de primar al Sucevei. „Ioan Balan este un om în care eu cred, care a făcut multe ca om politic, este un tânăr ambiţios. Şi cred că Suceava are nevoie de aşa ceva în perioada următoare, în provocarea, şi dacă vreţi, în concurenţa cu celelalte municipii capitală de judeţ din România”, a declarat Flutur.

Liderul liberalilor suceveni a arătat că pentru el, la alegerile locale de anul acesta cel mai important lucru este câştigarea de către candidatul PNL a Primăriei Suceava, apoi a unui număr cât mai mare de primari, şi implicit preşedinţia Consiliului Judeţean. „ Pilonii de bază la alegerile locale de anul acesta sunt primarii, iar kilometrul zero este municipiul Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Sus