Actualitate

Flutur: Peste 60% din lucrările la proiectul de 250 de milioane de euro pentru apă și canalizare în județul Suceava au fost licitate

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că miercuri, 3 mai, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții ACET și ai Asociației  de Apă și Canal, privind stadiul lucrărilor și al licitațiilor la marele proiect pe POIM (Programul Operațional de Infrastructură Mare) în valoare de 275 de milioane de euro, de introducere și modernizare a  sistemelor de apă și canalizare în 14 localități.

”Vreau să vă spun că peste 60% din program este licitat, ceea ce înseamnă că ritmul este bun. Aș vrea să vă spun câteva lucruri la apă, licitații la Rădăuți, Fălticeni, Vicovu de Sus, Mitocu Dragomirnei, Sucevița, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Dolhasca. Urmează Marginea și Suceava. La canalizare, adjudecate sunt stațiile de epurare de la Marginea și Vicovu de Sus și în evaluare sunt stațiile de la Dolhasca și de la Siret.

De asemenea, la Șcheia, localitate care are o sumă foarte mare de bani, circa 25 de milioane de euro, în data de 17 mai este termenul pentru evaluarea ofertelor pentru licitație. Prin acest program așteptat de multă vreme de populația din Șcheia se vor realiza circa 25 km de conducte de apă și 25 km de canalizare”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a cerut reprezentanților ACET un program riguros pentru perioada următoare, pentru a putea fi realizat acest proiect pentru care termenul de finalizare este sfârșitul anului 2025.

”Am fost asigurat că lucrurile sunt în linie dreaptă la Câmpulung Moldovenesc, la stația de epurare. Celor de la fabrica de lapte de acolo li s-a cerut o stație proprie pentru reziduurile industriale de la lapte, cum este cazul și la Suceava, la AMBRO, fabrica de hârtie de aici, din Suceava.

În felul acesta, putem urmări lunar stadiul lucrărilor și mă bucur că localități care așteptau de mult, precum Vicovu de Sus, Marginea, Șcheia, Mitocu Dragomirnei, Sucevița, dar și Rădăuți, Câmpulung, Vatra Dornei, Dolhasca, Siretul intră în linie dreaptă cu apă-canal, ceea ce înseamnă civilizație”, a declarat președintele CJ Suceava. (O.S.)

Sus