Top 5 This Week

Related Posts

Flutur susţine înfiinţarea mai multor şcoli profesionale

Gheorghe Flutur a participat ieri la deschiderea anului la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă din Suceava, apreciind faptul că la finalul cursurilor, elevii acestei unităţi de învăţământ reuşesc să deprindă o meserie.

El a precizat că instituţia pe care o conduce a asigurat finanţarea a tot ceea ce înseamnă funcţionarea Centrului Școlar de Educaţie Incluzivă, adăugând că această unitate este autorizată din punct de vedere sanitar-veterinar, funcţionând legal din toate punctele de vedere. Mai mult, Flutur a spus că Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă din Suceava a obţinut evaluările cele mai bune şi din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

„Aici copiii învaţă într-o şcoală serioasă, o şcoală profesională de calitate şi mi-aş dori ca în România să avem multe şcoli profesionale. Eu cred că noi undeva am greşit atunci când am cam eliminat şcolile profesionale în ultimii ani şi, dacă vă uitaţi, termini un liceu, o facultate sau două, şi nu ai o meserie de bază. Aici, la dumneavoastră, pleci măcar cu o diplomă, cu o meserie de bază, fie că vorbim de domeniul lemnului, textil, pielărie sau mecanică”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a precizat că, din nefericire, fondurile alocate pentru anul acesta nu asigură finanţarea şcolilor speciale pentru ultima lună din 2017, însă şi-a exprimat speranţa că în final vor fi găsite soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.

Sursă: Monitorul de Suceava

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles