Actualitate

Focuri de armă în Brodina pentru reţinerea unui jeep cu țigări de peste 30.000 euro

jeep-brodina-tigari

Poliţiştii de frontieră suceveni au deturnat un transport important de ţigări de contrabandă după o acţiune în care au făcut uz de armamentul din dotare, acţiune condusă de şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, comisar-şef Cezar Ciorteanu.

Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joia trecută, în jurul orei 21.30, un echipaj complex de la STPF Suceava care se afla pe un drum forestier greu accesibil din zona localităţii Brodina de Sus a identificat un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun despre care existau date că ar fi transportat ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea maşinii, însă şoferul acesteia nu a oprit, au urmat somaţiile legale, care au fost ignorate, condiţii în care oamenii legii au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale. La scurt timp autoturismul a fost găsit după ce fusese abandonat, şi după ce lucrătorii de la graniţă au observat în interiorul acestuia mai multe colete a fost dus la sediul STPF Suceava, unde în urma inventarierii au fost înregistrate 13.340 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Comisarul-şef Poroch-Seriţan a precizat că ţigările, în valoare de 156.078 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren cu numere britanice, evaluat la 6.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

FOTO:

jeep-brodina-tigari

jeep-brodina-tigari

jeep-brodina-tigari

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus