Top 5 This Week

Related Posts

Focuri de armă trase spre pneurile unei maşini, pentru oprirea unor traficanţi de ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au descoperit şi confiscat, luni dimineaţă, în urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări desfăşurate la frontiera de nord, peste 7.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă cu respectarea prevederilor legale. În jurul orei 02.15, poliţiştii au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care întenţionau să încarce într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.În momentul în care aceştia au observat patrula poliţiei de frontieră, au abandonat ţigările şi s-au retras spre teritoriul ucrainean, iar şoferul autoturismului de teren a fugit de la faţa locului, plecând spre localitatea Ulma.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece bărbaţii nu s-au supus acestora, au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical şi 2 focuri spre pneurile autoturismului. Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 15 colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.310 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 85.527 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale”, se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

contrabanda-tigari-brodina

contrabanda-tigari-brodina-1

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles