Actualitate

NU, anul acesta nu sunt alocate fonduri pentru centura Rădăuți sau Suceava

fonduri pentru centura radauti suceava

În ciuda demersurilor făcute la Guvern de Consiliul Județean Suceava, investițiile importante din județ nu vor fi finalizate în acest an, cum ar fi centura Rădăuți sau cea a Sucevei.

Chiar dacă mai sunt doar câțiva kilometri de drum pentru finalizarea centurii Suceava, conform proiectului bugetului de stat, finanțarea nu va fi asigurată în acest an, ci eșalonat până în 2010. Peședintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că va face demersuri pentru ca șoseaua să fie finalizată până în toamnă. De altfel, domnul Flutur a făcut demersuri la mai multe ministere pentru finanțarea unor proiecte: centura Rădăuți, renovarea Gării Îțcani, finalizarea conductei de gaz metan spre Vatra Dornei, pârtia de ski de la Câmpulung și altele.

Nici pentru acest obiective nu au fost alocate fonduri pentru anul în curs. La șoseaua de centură a Sucevei, din cele 63 milioane de lei rămase pentru anul 2017, se alocă doar 36 milioane de lei, în 2018 alte 22 milioane și 5 milioane în 2019, cu un rest foarte mic pe 2020. „La centura Rădăuți m-am uitat la alocarea de resurse și am făcut o altă intervenție. Am văzut că pentru Rădăuți în 2017 nu sunt credit alocate. Costul total ar fi de 185 milioane de lei, iar pe 2017 nu figurează nimic”, a spus Gheorghe Flutur.

Articol preluat de pe informatiata.ro

Sus