Top 5 This Week

Related Posts

Foresta Suceava exclusă din Liga 3 după 2 neprezentări

Odiseea echipei Foresta Suceava în cadrul Ligii 3 a ajuns la capăt, nu din pricina unei promovări neașteptate sau a unei performanțe remarcabile, nici din cauza unei retrogradări, ci dintr-un motiv și mai grav.

chipa din nordul României, care vara trecută flirta cu ideea de a avansa în Liga 2 și care se afla în fruntea clasamentului seriei sale înainte de pauza de iarnă, a fost scoasă din competiție cu o etapă înainte de finalizarea sezonului regulat.

Dificultățile financiare au paralizat clubul, făcând imposibilă continuarea activităților, ceea ce a dus și la pierderea punctelor în clasament. Cu toate acestea, decizia finală de excludere din Liga 3 a fost luată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal pe 18 martie 2024, ca urmare a absenței echipei de la două meciuri consecutive din campionat.

În urma acestei decizii, Foresta a fost retrogradată în cea mai inferioară competiție fotbalistică a județului Suceava, cu posibilitatea de a reveni dacă va reuși să își achite datoriile și să revină în forță.

Astfel, Suceava pierde orice reprezentare la nivel național în fotbal, cel puțin în Liga 3, în timp ce județul își păstrează două echipe în această competiție, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, clasate pe primele poziții în seria lor.

Situația financiară precară a clubului, care a dus la imposibilitatea de a continua competițiile în 2024, a avut ca rezultat pierderea jucătorilor și a staff-ului tehnic, precum și o penalizare de opt puncte din partea FRF, ca urmare a neplății unei datorii lunare de 10.000 lei către fostul antrenor Ionuț Moșteanu.

Absența echipei de la primele două meciuri ale Ligii 3 din 2024, împotriva echipelor FC Bacău și CSM Bacău, a atras excluderea automată din campionat, conform regulamentului.

Decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 18 martie a fost excluderea definitivă a echipei din competiție, marcând astfel al doilea abandon din Seria 1 în acest sezon, după ce și echipa Viitorul Darabani din județul Botoșani a fost eliminată din același motiv. Din moment ce excluderea Viitorului Darabani a avut loc înainte de finalul primei jumătăți a campionatului, rezultatele sale au fost anulate.

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles