Actualitate

(FOTO) Un autocar cu 43 de copii s-a răsturnat aseară la Dănila

un-autocar-cu-43-de-copii-s-a-rasturnat-aseara-la-danila-2

Un autocar în care se aflau 50 de persoane, dintre care 43 de copii, s-a răsturnat aseară pe drumul european 85, în apropiere de localitatea Dănila.

Imediat ce s-a dat alarma a fost activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise mai multe echipaje ale ambulanței, echipaje SMURD și de descarcerare. Nici o persoană nu a fost încarcerată, dar răniții au primit îngrijiri la fața locului într-o primă fază.

un-autocar-cu-43-de-copii-s-a-rasturnat-aseara-la-danila-1

După evaluarea făcută la locul accidentului, 15 persoane, dintre care 14 copii au fost transportați la Unitatea Primire Urgențe de la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava.

Autocarul care s-a răsturnat era din Belarus și mergea spre Bulgaria, pe litoralul Mării Negre. Celelalte persoane care nu au suferit leziuni au fost transportate și cazate aseară la casa de protocol a Consiliului Județean Suceava de la Călinești, iar astăzi se va stabili dacă își vor continua excursia cu un alt mijloc de transport sau se vor întoarce acasă.

Din primele date se pare că accidentul s-a produs din vina exclusivă a șoferului de pe autocar, care ar fi lovit un cap de podeț, ceea ce a dus la răsturnarea mijlocului de transport.

Timp de mai bine de o oră, circulația pe E85 a fost întreruptă și a fost reluată apoi treptat.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus