Top 5 This Week

Related Posts

George-Dan Marcu și George Simion, candidat la președenția României, la Putna pentru a sărbători 520 ani de la moartea lui Ștefan cel Mare

Pe data de 2 Iulie 2024, cunoscutul om de afaceri și președinte al AUR Rădăuți, George Dan-Marcu, a fost prezent alături de George Simion, candidat la președenția României și președinte la Alianța pentru Unirea Românilor și membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la sărbătoarea dedicată Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Putna, un loc cu o semnificație istorică deosebită, pe 1 și 2 iulie, marcând 520 de ani de la trecerea voievodului la cele veșnice.

George Simion, George Dan-Marcu și membrii ai AUR au depus jerbe frumoase de flori naturale pentru comemorarea Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Este un moment de mare importanță pentru noi toți, românii, să ne amintim și să cinstim eroii noștri. Ștefan cel Mare nu este doar o figură istorică, ci un simbol al curajului, credinței și al luptei pentru independență”, a declarat George Dan-Marcu.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Mănăstirea Putna a fost gazda unei serii de ceremonii religioase și culturale menite să onoreze memoria lui Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai mari conducători din istoria României.

George Simion, candidat la președinția României și lider al AUR, a participat activ la aceste festivități, subliniind importanța unității naționale și a valorilor tradiționale. Acesta a fost foarte bine primit în Bucovina, o mulțime de oameni fiind dornici să vorbească cu el, să-l salute, să-l felicite și să îi ureze succes în cursa pentru președenția României.

George Simion a evidențiat moștenirea lăsată de Ștefan cel Mare și rolul crucial al acesteia în formarea identității naționale românești.

Participarea lui George-Dan Marcu și a celorlalți membri AUR la acest eveniment subliniază angajamentul partidului față de valorile și tradițiile naționale. Atmosfera a fost una solemnă, dar plină de patriotism, reflectând respectul profund față de memoria Marelui Voievod.

Evenimentele de la Putna au inclus slujbe religioase, depuneri de coroane și diverse manifestări culturale care au atras numeroși pelerini și turiști, veniți să aducă un omagiu celui care a fost numit „Atletul lui Hristos” pentru apărările sale eroice împotriva invaziilor otomane.

Sărbătoarea de la Putna rămâne un reper esențial în calendarul cultural și religios al României, aducând împreună oameni din toate colțurile țării pentru a celebra moștenirea lui Ștefan cel Mare și valorile care ne unesc ca națiune.

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles