Actualitate

Gospodărie cuprinsă de flăcări în Vicovu de Sus de la un foc scăpat de sub control

gospodarie-cuprinsa-de-flacari-in-vicovu-de-sus-de-la-un-foc-scapat-de-sub-control

Gospodarie cuprinsa de flacari de la un incendiu de vegetatie uscata, scapat de sub control, marti dupa-amiaza, in localitatea Bivolarie, oras Vicovu de Sus.

Militarii Garzii de Interventie Vicovu de Sus si ai Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Sus si Galanesti, au intervenit cu cinci autospeciale cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit si anexele gospodaresti, constructii majoritare din lemn, cu pericol de propagare la o gospodarie invecinata. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ doua ore.

Au ars casa de locuit pe 70 de metri patrati si anexele gospodaresti pe o suprafata totala de aproximativ 110 metri patrati. Au mai ars circa doua tone de fan si s-au degradat peretii casei de locuintei si bunuri din interiorul acesteia. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scanteilor, purtate de vant pe materiale combustibile, provenite de la un foc in aer liber, pentru arderea resturilor vegetale si menajere din gospodarie.

Cea care avea grija de imobilul la care a izbucnit incendiul a declarat ca marti dimineata a aprins un foc cu resturi de vegetatie in livada locuintei, la o distanta de aproximativ 30 metri de grajd, iar in jurul orelor 15:20, aflandu-se pe terenul agricol de la imobilul respectiv, a observat ca acesta luase foc. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodaria invecinata.

Sursa: Informatia ta

Sus