Actualitate

Grupare infracțională făcută de râs de cărăușii Bucovinei

percheziții DIICOT

Reprezentanții statului din mai multe structuri au reușit să destructureze o grupare infracțională care alimenta vestul țării cu țigări ucrainene. În acțiune au fost implicați polițiști de frontieră din Timiș, reprezentanți din cadrul D.I.I.C.O.T., D.G.I.P.I. –S.I.P.I. și Serviciul de Operațiuni Speciale.

Gruparea a fost monitorizată din iunie 2015 până în mai 2016 înainte de declanșarea raziei. Acțiunea a implicat 23 de percheziții domiciliare, audierea a 18 persoane, reținerea a 9 persoane pentru 24 de ore și, punctul culminant, confiscarea a peste 2.000 de pachete de țigări alături de diferite sume în lei și euro.

Din „inima Bucovinei” (aka raiul contrabandei cu țigarete ucrainene) aplaudăm reușita echipajelor bănățene, dar nu putem decât să constatăm cât de amărâți sunt traficanții din zona Timișului. Ne-am fi așteptat ca o grupare cu acces la țigări ucrainene și sârbești să fie cu adevărat înfloritoare. 2000 de pachete de țigări la 18 persoane? Dacă ar putea ar râde și sacoșele de rafie care vizitează bazarurile din Suceava! Aceasta nu este o cantitate demnă de o grupare ci de un cărăuș mediocru!

Se pare că suntem nevoiți să lăudăm patrulele care străjuiesc frontiera care separă în două Bucovina! Păi patrulele de aici, în zilele obișnuite, fără pregătire și coordonare între servicii au rezultate mai bune.

Sus