Actualitate

Grupare de tâlhari minori pe raza Municipiului Rădăuți

tâlhari

O grupare de tâlhari formată din 3 frați cu vârste între 13 și 15 ani și un văr de-al lor ce recent a împlinit 18 ani, sunt cercetați penal sub acuzații extrem de grave, deoarece acești tineri au fost autorii unor tâlhării înregistrate în ultima perioadă pe raza Municipiului Rădăuți.

Toți tinerii provin din cătunul Podvir-comuna Volovăț; din cercetările efectuate de Biroul de Investigații Criminale din Poliția Municipiului Rădăuți a rezultat că această grupare acționa doar după lăsarea întunericului, pe străzi slab iluminate, iar victimele erau alese la întâmplare din rândul persoanelor care circulau singure pe drum și păreau incapabile de a se apăra. Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie au agresat astfel doi adolescenți, o tânără și un bărbat băut, cărora le-au fost furate telefoanele și banii.

Tânărul de 18 ani a fost reținut 24 de ore pe bază de Ordonanță și apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, iar cei trei minori vor fi supuși unei expertize psihiatrice medico-legale. Această expertiză va stabili dacă la momentul comiterii infracțiunilor au avut discernământ.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

Sus