Top 5 This Week

Related Posts

Grupul „Rădăuţiul civic”, premiat la Gala Premiilor Participării Publice

Mesajul ediţiei din acest an a fost “Activismul te prinde câteodată nepregătit, dar rareori singur”, un mesaj care îndeamnă la solidaritate pentru acţiunile civice care nu au vizibilitate în rândul publicului larg şi în mass-media, dar care pe termen lung au impact pozitiv asupra diverselor comunităţi din România.

La nivel naţional, au fost selectate 13 poveşti de implicare civică, printre care şi cea a Grupului „Rădăuţiul civic”. Premiul „Hub de e-participare la Rădăuţi” a fost acordat pentru eforturile Grupului de a aduce cetăţenii mai aproape de autorităţi şi de deciziile care ne privesc zi de zi. Printre acţiunile “Rădăuţiului Civic” premiate amintim:

• refacerea pro bono a site-ului Pri­măriei Rădăuţi (www.primariara­dauti.ro);

• publicarea constantă a posturilor din administraţia publică scoase la concurs pentru a stimula competiţia şi meritocraţia în administraţia publică;

• publicarea în premieră a finanţărilor nerambursabile acordate de autorităţi: https://goo.gl/U3LSpj

• urmărirea respectării terme­nelor de consultare publică pentru deciziile locale;

• dezvoltarea aplicaţiei mobile e-Rădăuţi (Aplicatia e-Radauti) prin care sunt transmise notificări cetăţenilor când au loc şedinţe de consiliu local sau prin care cetăţenii pot afla în timp real decizii locale;

“Numele municipiului Rădăuţi s-a rostit joi seara la Bucureşti pentru prima dată în cei 9 ani de când există această competiţie. Dedicăm acest premiu tuturor celor fără de care aceste proiecte nu ar fi fost posibile, echipei de voluntari, celor care au investit zeci de ore din timpul lor pentru a aduce municipiul nostru mai aproape de tehnologie, susţinătorilor şi tuturor celor care îşi înţeleg rolul de cetăţeni activi, pentru o societate mai bună. Sperăm ca progresul şi paşii făcuţi în această direcţie (deschiderea şi transparentizarea activităţii autorităţilor publice faţă de cetăţeni) să nu se oprească aici”, au declarat reprezentanţii Grupului rădăuţean.

„Rădăuţiul civic” este un grup de iniţiativă apolitic, format în luna iunie 2017, din cetăţeni de toate vârstele şi de toate profesiile asumându-şi misiunea de a dezvolta cetăţenia activă pentru binele comunităţii. Grupul este o platformă de facilitare şi promovare a schimbărilor pozitive în Munici­piul Rădăuţi şi nu numai.

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles