Actualitate

Handbaliștii de la USV au urcat pe podium la Campionatul European

USV-Suceava-Universitar-handbal

Trupa de handbal condusă de Adi Chiruț și Iulian Andrei a cucerit medaliile de bronz la Universitarele din Portugalia, după ce s-a impus joi, în finala mică a competiției, cu scorul de 25-21, în fața reprezentativei Universității din Barcelona. Echipa suceveană a făcut o repriză secundă de senzație, reușind să remonteze un handicap de șase goluri avut la pauză. Alin Petrea a fost cel mai bun marcator de la USV.

Echipa de handbal masculin a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava a urcat pe podium la Campionatul European Universitar din Portugalia. Trupa condusă de Adi Chiruț și Iulian Andrei și-a adjudecat medaliile de bronz, după ce s-a impus joi după-amaiză, în finala mică a competiției, în fața Universității din Barcelona, cu scorul de 25-21.

Gruparea suceveană a început bine confruntarea de la Coimbra, iar după primele șapte minute de joc avea un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj, după ce Petrea puncta pentru scorul de 4-2. Catalanii au preluat însă treptat inițiativa, au trecut la conducere, iar p=nă la pauză s-a distanțat la șase goluri diferență, scor 14-8.

Burlacu și compania și-au amintit la vestiare că au venit în Portugalia din postura de deținători ai trofeului și au început furibund repriza secundă, reușind să restabilească egalitatea la doar 11 minute de la reluarea jocului, c=nd același Petrea marca pentru 16-16. Pe fondul aceluiași joc bun făcut pe faza defensivă, USV a trecut apoi la conducere și a încheiat finala mică en-fanfare, scor 25-21.

Formația suceveană ratase calificarea în marea finală, după ce a pierdut miercuri seară, în fața francezilor de la Universitatea Aix din Marsilia, cu scorul de 25-28, la finalul unei înt=lniri în care, în minutul 45, conduceau cu 22-20.

USV Suceava: C. Tcaciuc, Bobeică – Petrea (7 goluri), Tîrzioru (6 goluri), Baican (6 goluri), Burlacu (2), Polocoșer (1), Olariu (1), Costea (1), M. Sandu (1), Tofănel și Poteră.

USV Suceava a ajuns în semifinale, după ce a invins pe r=nd de Universitatea din Coimbra (scor 28-19) și Universitatea din Barcelona (scor 28-23), în faza grupelor, și Universitatea din Oslo (scor 28-16), în faza sferturilor.

Ediția din acest an a Campionatului European Universitar la handbal masculin a adunat echipe de la 11 universități din Suceava (Rom=nia), Barcelona (Spania), Coimbra (Portugalia), Bochum (Germania), Belgrad (Serbia), Nijmegen (Olanda), Basel (Elveția), Marsilia (Franta), Minho (Portugalia), Oslo (Norvegia) și Yeditepe (Turcia). (Dănuț CHIDOVEȚ)

Sus