Top 5 This Week

Related Posts

Îmbulzeală pe un ger cumplit pentru agheasma de Bobotează

Pe un ger năprasnic, peste 1000 de suceveni s-au înghesuit și s-au îmbrâncit, miercuri, să ia agheasmă mare la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, după slujba de Bobotează. Nu numai credincioși din localitate au venit să asiste la slujbă și să ia agheasmă, ci și enoriași din sate vecine.

Mulți dintre cei care nu mai suportau gerul, în timp ce afară se oficia slujba de sfințire a apei la cazanele din curtea mănăstirii, se refugiau în biserică pentru a se încălzi.
Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. La finalul slujbei religioase, IPS Pimen a sfinţit cazanele cu apă, iar mai apoi credincioşii au luat agheasma mare şi au mers spre propriile case. Nici în acest an nu a lipsit înghesuiala, şi doar prezenţa jandarmilor a făcut ca lucrurile să nu degenereze între credincioşii care se luptau să ajungă cât mai repede la cazanele cu agheasmă.

Mai să își rupă hainele numai să nu plece acasă fără aghiasma mare, credincioșii au reușit în cele din urmă să-și îndeplinească dorința. Alții au luat acasă și paie sfințite care se aflau sub covorul pe care au stat cei șapte preoți ce au oficiat slujba religioasă. Biserica Mănăstirii a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii veniți să asiste la sfânta liturghie, între enoriași aflându-se și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Obișnuiți să de îmbrâncească

Chiar dacă era apă sfințită pentru mii de credincioși, a devenit parcă deja tradiție ca aceștia să se înghesuie la cazanele umplute cu apă sfințită. Unii au venit de acasă pregătiți special cu sticluțe sau căni în care era pusă apă și busuioc, numai bună de sfințit.

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles