Actualitate

În Suceava, şi morţii plătesc taxa de salubrizare

in-suceava-si-mortii-platesc-taxa-de-salubrizare

Cam cât gunoi poate produce o persoană care a decedat? Răspunsul logic ar fi nimic. În Suceava această logică nu se aplică, iar în anumite cazuri morţii sunt puşi să plătească taxa de salubrizare.

Cu această situaţie paradoxală se confruntă suceveanul C. C. În luna februarie a acestui an a mers la Primăria Suceava pentru a-şi achita taxele şi impozitele pentru 2018. De bună-credinţă a scos din buzunar suma care i s-a cerut la ghişeu pentru salubrizare, dar ulterior, după ce a studiat documentele, a rămas siderat.

„La apartamentul în care locuia mama mea, care a murit în octombrie 2017, am plătit pe lângă impozitele care sunt fireşti şi taxa de ecologizare. M-am adresat celor de la Primăria Suceava cu o cerere, iar iniţial mi s-a spus că ar fi bine să o retrag. Le-am transmis că vreau un răspuns oficial scris, iar după aproximativ două săptămâni am fost înștiințat că totul este legal”, a povestit C. C.

Pentru taxa de ecologizare, Primăria Suceava a încasat de la C. C., în numele mamei sale decedată anul trecut, suma de 108 lei, la care s-au adăugat 20 de lei penalități din 2017.

Bărbatul spune că a depus toate hârtiile din care rezultă că mama sa este decedată, documente care de altfel au fost eliberate chiar de Primăria Suceava. Răspunsul a fost unul care l-a lăsat fără cuvinte.

„La imobilul din strada … figurează o persoană la plata taxei de ecologizare, informaţii care sunt în concordanţă cu prevederile actului administrativ, cu cele declarate de dumneavoastră, precum şi cu informaţiile furnizate de Asociaţia de Proprietari de care aparţineţi. De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că, în conformitate cu HCL nr. 276/2010 cu modificările şi completările ulterioare, aveţi obligaţia de a declara la biroul Serviciului ecologizare şi gestionare câini fără stăpân orice modificare a numărului de persoane din apartament, urmând ca taxa de ecologizare să se recalculeze începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care au intervenit modificările respective”, se arată în primul răspuns primit de C. C.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus