Top 5 This Week

Related Posts

Incendii la Putna, Straja și Clit în noaptea de marți spre miercuri

Conform unui comunicat ISU „Bucovina” Suceava în noaptea de marți spre miercuri (26-27 aprilie) a avut loc  un val de incendii în zona Rădăuți. ISU Suceava a dat dovadă de o impresionată capacitate de repliere a efectivelor și, ajutată într-unul din cazuri de șansă, a reușit să evite mai multe catastrofe.

Marți seara la orele 23:14 la Dispeceratul pompierilor suceveni a fost anunțat un incendiu în Putna, la locuința lui C.I. Au intervenit prompt Detașamentul de Pompieri Rădăuți, Gărzile de Intervenție Vicovu de Sus și Siret și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Putna, Vicovu de Sus și Bilca (în total șapte autospeciale și o ambulanță SMURD). La sosirea pompierilor exista pericolul propagării la două case învecinate. S-a reușit stingerea sa la 3:10. Proprietara, în vârstă de 75 de ani a suferit arsuri la brațul drept și după ce i-au fost oferite îngrijiri de ambulanța SMURD a refuzat deplasarea la spital. Cauza incendiului a fost probabil un cablu supraîncălzit. Pagube înregistrate: acoperișul mansardei pe 50 de m2, adăpostul de animale și depozitul de furaje pe 50 de m2, bucătăria de vară pe 35 de m2, o anexă pe 15 m2, magazia de lemne pe 30 m2, 20 de metri liniari de gard din lemn şi o tonă de cereale, mai multe animale

La 23:37 la 112 a fost anunțat un incendiu la Straja la locuința lui C.D.. Au fost trimise trei autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Rădăuți și trei de la Serviciile Voluntare pentru situații de Urgență Straja, Brodina și Vicovu de Sus. De notat că cea de la Vicovu de Sus s-a deplasat la Straja după ce a contribuit și la stingerea incendiului de la Putna. La Straja casa ardea cu putere existând pericolul propagării la o locuință din zonă. Pompierii au reușit să-l stingă la 3:40. Nu au existat victime și casa învecinată a fost salvată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile. Pagube înregistrate: a ars casa de locuit pe 54 m2, adăpostul de animale pe 60 m2, șura pe 40 m2, depozitul de furaje pe 25 m2, circa 3 tone de fân, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice şi alte bunuri din gospodărie, mai multe animale din gospodărie.

Din cauza numărului ridicat de efective trimise de la Rădăuți spre cele două focare de incendii, inspectorul șef al ISU Suceava a ridicat capacitatea operațională la nivel portocaliu. Astfel, au fost chemați militarii care se aflau acasă și s-au trimis câte o autospecială de la Suceava și Solca pentru a acoperi zona pe perioada în care efectivele de la Rădăuți erau în intervenție.

Un al treilea incendiu a fost anunțat la ora 3:44  la gospodăria lui B.T. din Clit. Șansa a făcut ca după apelul la 112, incendiul să fie văzut de echipajul autospecialei de la Garda de Intervenție Solca, care se întorcea din detașarea de la Rădăuți. În scurt timp a fost redirecționată acolo și autospeciala de la Suceava care reușise să ajungă doar până la Milișăuți. Astfel, intervenția promptă, la doar 12 minute de la izbucnire a permis izolarea focului la garajul de unde izbucnise. Incendiul a fost stins la 4:46, fiind salvate casa și anexa gospodărească. Flăcările au fost cauzate probabil de scânteile din burlanul de fum deteriorat. Pagubele înregistrate: garajul de lemn a ars pe 35 m2.

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles