Actualitate

Incendiu la două gospodării din Sucevița

Azi noapte, 24 mai 2016, la puțin timp după miezul nopții a fost anunțat un incendiu în Sucevița la numărul unic de urgență 112. Pentru stingerea incendiului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sucevița cu cinci autospeciale.

 În apelul făcut la numărul de urgență s-a declarat că arde o anexă gospodărească, dar la sosirea echipajelor ardeau deja anexe la două gospodării. Menționăm că acestea erau construcții din lemn, cu învelitori din azbociment și șindrilă care au favorizat dezvoltarea și propagarea focului. Exista, de asemenea, pericolul ca focul să se extindă și la locuințele învecinate.

În cazul primului proprietar, C.A. au ars acoperișul garajului pe 50 metri pătrați, magazia de materiale pe 120 de metri pătrați, două motofierăstraie, unelte și scule electrice, obiecte de mobilier, cca. 30 de metri cubi lemn de foc și 10 metri liniari de gard din lemn. Au fost degradați și 40 de metri pătrați din acoperișul unei anexe corp comun (depozit de furaje și adăpost animale)  și au murit 60 de păsări.
În cazul celui de-al doilea proprietar, H.I. a ars acoperișul magaziei de lemne pe aproximativ 50 de metri pătrați și s-a degradat un perete pe 40 de metri pătrați.

Din fericire nu au existat victime umane. Cauza incendiului încă nu a fost stabilită.

Sus