Top 5 This Week

Related Posts

Incendiu grav la o gospodarie din satul Costisa, comuna Fratautii Noi

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești și Bilca, au intervenit cu șapte autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Costișa, comuna Frătăuții Noi.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele dintr-o gospodărie și o parte din izolația și din acoperișul locuinței învecinate, existând pericolul de propagare la vecinătăți.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:25.

La prima gospodărie, au ars un adăpost de animale, un depozit de furaje și o bucătărie de vară pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați. Au mai ars circa 5 tone de fân și 10 metri cubi lemn de foc și s-a degradat acoperișul bucătăriei pe aproximativ 30 de metri pătrați. În incendiu au pierit două vaci și 20 de păsări de curte.
La locuința învecinată, au ars parțial izolația exterioară (90 mp) și astereala din lemn a acoperișului (35 mp).

Incendiul a izbucnit din depozitul de furaje, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casa de locuit și alte două anexe din prima gospodărie, locuința învecinată și anexele aferente, precum și alte două case aflate în imediata apropiere.

incendiu-costisa-1

incendiu-costisa

sursa stire: newsme.ro

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles