Actualitate

Incendiu la trei gospodarii din Solca

incendiu-solca

Incendiu la trei gospodarii din Solca, luni noapte. Pompierii militari suceveni de la subunitatile din Solca, Radauti, Gura Humorului si Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Arbore si Cacica, au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la constructii anexe, din trei gospodarii, existand pericolul de propagare la cele trei case ale proprietarilor si la doua gospodarii invecinate.La prima gospodarie, au ars depozitul de furaje, adapostul de animale si o magazie, constructii corp comun, pe o suprafata aproximativa de 120 mp. Au mai ars 20 mp de astereala din acoperisul bucatariei, obiecte casnice, circa 3 mc lemn de foc, 2 mc cherestea si alte bunuri. S-au degradat 20 mp de invelitoare din tabla, 15 metri cubi lemn de foc si altele.La a doua gospodarie, au ars elemente de constructie si circa un metru patrat din acoperisul depozitului de furaje. S-au degradat trei metri patrati din acoperis si patru mp din peretii din lemn ai constructiei.

La cea de-a treia gospodarie, au ars aproximativ 20 mp din acoperis si 20 mp din peretii din lemn ai unei magazii, precum si alte bunuri. S-au degradat alti 15 mp din acoperisul magaziei si elemente de stolerie (ferestre si usi).Pe timpul interventiei, o femeie in varsta de 74 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a fost monitorizata de catre un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, iar dupa ce si-a revenit a refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.

Flacarile au izbucnit din depozitul de furaje al primei gospodarii, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ trei ore jumatate, iar pompierii au salvat cele trei locuinte ale proprietarilor afectati si doua case de locuit din vecinatate. Au mai fost salvati 30 de iepuri, 25 de porumbei si sase gaini.

Citeste mai mult pe InformatiaTa de Suceava

Sus