Actualitate

A început campania electorală

A început campania electorală și, datoriră concurenței crâncene, candidații la primăria municipiului Rădăuți promit că o să facă din oraș centrul lumii. Șirul promisiunilor pare fără sfârșit și noi, cei care o să le oferim cheile urbei pentru o perioadă care se poate extinde până la patru ani, suntem tentați să îi votăm pe toți, la un loc și deodată.

Desigur, ne-ar fi mai ușor dacă ar lăs-o mai ușor cu promisiunile și ar veni la noi ca niște oameni onești și ne-ar zice:

  • Administrez, în momentul de față, cea mai privată firmă a orașului. Când am preluat-o era într-o situație dramatică și am dus-o la un profit care i-ar face și pe acționarii Apple să regrete că nu m-au preferat în locul lui Tim Cook. Lăsați-mă să binecuvântez orașul cu abilitățile mele manageriale!
  • Am ajuns director economic la Spitalul din Suceava când Ministerul se gândea să-l închidă. Acum unitatea este una de referință pentru domeniu. Dacă ajungeam acolo cu un an mai repede, Ponta nu s-ar fi operat în Turcia! Credeți-mă pe cuvânt și Rădăuți poate fi ca un spital! Unde mai pui că-l am la dreapta mea pe cel care ridică paradisuri imobiliare în plin câmp!
  • În dubla mea calitate, executorie și farmaceutică, eram pe punctul să preiau Catena. Stela, ar fi fost apoi o prezență zilnică pe străzile municipiului! Ca primar am să elimin intermediarii din piața centrală! Pentru că, nu-i așa, legile economiei de piață sunt bune doar pentru farmacii, nu și pentru cei care își desfac marfa în piață?
  • Ca avocat, i-am făcut pe unii procurori să se lase de meserie. Judecătorii întreabă uneori: Mai are rost să ascultăm pledoariile? Am câștigat mai multe procese decât am avut clienți! Alegeți-mă primar și am să fac de râs prestațiile doamnei Prodan!
  • Ca medic veterinar am reușit să fac din zona Rădăuți tărâmul animalelor fericite. Avem cele mai sănătoase bovine, cabaline și suine din țară pentru că EU POT. Nu vă uitați după faptul că sunt în partidul celui mai mare măscărici din istoria recentă a politicii românești. Nu e adevărat că partidul  meu a murit odată cu Coposu!
  • Ca ingineră, care am performat în cadrul celei mai private firme din oraș și în cadrul celui mai înalt for urbanistic, eu cunosc deja sistemul și pot să fac schimbări profunde în sistem fără să schimb de fapt nimic.
  • Eu, candidatul celui mai popular și marinăresc partid, trebuie să fiu primar. În orașul în care șeful e cetățean de onoare este logic ca eu să fiu cel puțin primar. În plus am și cea mai multă legitimitate dintre toți. Mi-a strâns semnăturile actualul primar. Ce vreți mai mult?
  • etc.

Să vă spun adevărul nu cred că noul primar va fi de bun augur pentru oraș. La cum se prezintă clasa politică locală cred că am avut dreptate să lansăm SONDAJUL privind momentul în care DNA o să ne lase fără primar.  Sincer să fiu nu am nici cea mai mică speranță că situația o să se schimbe în bine. Nu putem decât să sperăm că în următorii patru sau opt ani, clasa de mijloc o să se dezvolte în urbe, că unii dintre oamenii lui Nicu o să se ducă după el și că, în 2020 sau 2024, o să avem măcar un primar mediocru, că la decență nu se poate spera când este vorba de politică.

 

Acest material este un pamflet?!

Sus