Actualitate

Incidente rutiere produse în zona Rădăuți

În ultimele două zile unitățile de poliție din regiunea Rădăuți au sancționat noi incidente rutiere. Șoferii din zonă s-au remarcat din nou prin fapte precum conducerea unor vehicule fără drept de circulație sau pentru șofatul în stare de ebrietate.

Astfel, în ziua de 7 mai 2016, la orele 18:15 pe DC 55 pe raza comunei Șerbăuți, un echipaj din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru verificări un autoturism cu numere provizorii de înmatriculare. Autovehiculul respectiv era condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani din aceeași localitate.

Verificarea numărul de înmatriculare provizoriu în baza de date a poliției a relevat faptul că acesta era expirat. Termenul până la care acesta putuse fi folosit fiind data de 5 mai 2016. Ca urmare a constatării acestei fapte, echipajul a întocmit un dosar penal care va fi soluționat procedural.

O zi mai târziu, pe 8 mai 2016, la orele 00:05, pe bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți a fost oprit pentru control un autoturism de către un echipaj al Serviciului Rutier Suceava. Vehiculul respectiv era condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Marginea, care emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest s-a obținut un rezultat de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, acesta a refuzat să i se preleveze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliția i-a întocmit dosar penal care urmează să fie soluționat pe cale procedurală.

Sus