Actualitate

Infractor la doar 15 ani, a furat chiar și de la mănăstire

infractor 15 ani rădăuți

La doar 15 ani, un tânăr din Rădăuți este cercetat pentru furt, tentativă de furt calificat și mai multe infracțiuni de furt calificat.

În data de 29 ianuarie 2017, tânărul de 15 ani s-a deplasat la o sală de jocuri, unde, la un moment dat, profitând de faptul că supraveghetorul sălii a mers la toaletă, a pătruns în bar și din sertar a sustras 1100 lei, după care a părăsit locația.

Pe 17 octombrie 2016, în zona parcării Hotelului Gerald’s, minorul a observat un Volkswagen cu portierele neasigurate, după care a intrat în mașină și a sustras o tabletă, două pet-uri cu apă, două pachete de cafea și două cutii de bomboane. Minorul a vândut toate acele bunuri în bazar.

În seara zilei de 28 martie 2016, cu ajutorul unei pietre a spart un gema al casei de schimb valutar de la Magazinul General Rădăuți; întrucât a pornit sistemul de alarmă, minorul a părăsit locul infracțiunii.

Vara trecută, în august, a păstruns prin efracție în magazinul Profi, iar din interior, dintr-un dulap a cărei ușă a forțat-o, a sustras mai multe pachete de țigări.

Pe 24 octombrie, s-a deplasat în curtea Mănăstirii Bogdana din centrul municipiului Rădăuți și profitând de faptul că era întuneric, a luat un scaun de la intrarea în mănăstire, cu ajutorul căruia a forțat gratiile de la prima gereastră, a spart geamul, după care a pătruns înăuntru. A luat un suport pentru icoană, după care s-a dus la magazinul cu obiecte bisericești și a sustras suma de 50 de lei.

În noaptea de Crăciun, a pătruns în incinta unui magazin din oraș prin spargerea cu pumnul a unei ferestre, de unde a sustras un laptop Acer și mai multe pachete de țigări.

Valoarea totală a prejudiciului se ridică la suma de aproximativ 5700 lei, din care a fost recuperată circa 3000 lei. Pe parcursul cercetărilor, băiatul și-a recunoscut vinovăția. A fost expertizat psihiatric, rezultând că a comis toate infracțiunile cu discernământ. Prin ordonanța procurorului de caz din data de 3 februarie 2017 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Informații preluate de pe suceavanews.ro | Imagine cu caracter informativ.

Sus