Actualitate

Înșelătorie de 11.000 de euro cu gablonţuri spoite cu aur

inselatorie-de-11-000-de-euro-cu-gablonturi-spoite-cu-aur

Doi indivizi cetăţeni ai Republicii Moldova, au reuşit săptămâna trecută să înşele pe un patron de casă de amanet din Siret, oferindu-i gablonţuri recomandate ca fiind din aur pur.

Prejudiciul estimat de administratorul casei de amanet siretene a fost de aproximativ 11.000 euro, conform declaraţiei sale. Chiar administratorul a fost acela care în ziua de miercuri, 06.09.2017, pe la ora 14.10, a sesizat Poliţia oraşului Siret cu privire la faptul că în aceeaşi zi, la ora 13.30, a fost victima unei înşelăciuni comise la casa de amanet pe care o administrează. Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 13.30, doi bărbaţi s-au prezentat la casa de amanet, cu intenţia de a amaneta două lanţuri din aur.

Administratorul unităţii a verificat bunurile prezentate de persoanele în cauză şi a constatat că acestea sunt din aur şi au greutatea totală de aproximativ 480 de grame. După negocierea sumei de amanetare a bunurilor, administratorul casei de amanet a plătit 11.400 euro, însă nu a întocmit niciun document în acest sens.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

Sus