Actualitate

Intervenție în forță a poliției pentru încătușarea unui șofer

interventie-forta-politiei-pentru-incatusarea-unui-sofer

Poliţiştii rutieri se confruntă din ce în ce mai des cu cazuri de şoferi care refuză să se supună controalelor de rutină în trafic. După ce acum câteva zile poliţiştii din Marginea au intervenit în forţă pentru a imobiliza un şofer care a refuzat să se legitimeze, deşi, avea să se constate ulterior, acesta nu comisese nereguli majore, în noaptea de joi spre vineri a urmat o nouă intervenţie de grad 0, de această dată la Siminicea.

Pe 22 februarie, în jurul orei 23.45, un echipaj de la Poliţia oraşului Salcea acţiona pe DJ 208T, în comuna Siminicea. Acţiunea era axată pe depistarea şoferilor băuţi, iar la ora amintită a fost tras pe dreapta un autoturism. La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 39 de ani, care iniţial a cooperat. Când a venit însă vorba de testarea alcoolemiei, lucrurile s-au schimbat.

„Întrucât emana halenă alcoolică şi avea un comportament necooperant, refuzând să coboare din vehicul pentru a fi testat cu aparatul etilotest, poliţiştii au folosit sprayul iritant lacrimogen, bărbatul fiind imobilizat şi încătuşat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Șoferul a avut dreptul să nu sufle în etilotest, însă a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, unde, în prezenţa martorilor, a refuzat şi recoltarea de probe biologice.

În aceste condiţii, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus