Top 5 This Week

Related Posts

Lansarea proiectului european „Mănâncă responsabil”, la Rădăuţi

Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” a găzduit recent  festivitatea de lansare a Proiectului European „Mănâncă responsabil” (an III/2017-2018), ocazie cu care pentru mai bine de o oră au fost prezentate planurile cadru de acţiune în cadrul proiectului, activităţile organizate în parteneriat, precum şi realizările din anul II de proiect.

Activitatea a fost structurată pe trei părţi distincte şi a debutat cu campania Caravana Toamnei, mai exact cu lansarea proiectului în comunitatea şcolară şi comunitatea rădăuţeană. La această activitate elevi din comitetul eco, împreună cu profesorii Nicoleta Mitrofan, Liviu Hatnean şi Marcel Ungurean, au avut ca temă diseminarea proiectului în rândul elevilor de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, dar şi la Poliţia şi Primăria Rădăuţi. Cu această ocazie s-au oferit fructe de sezon şi s-au înmânat flyere cu mesaje specifice.

În partea a doua a activităţii a fost realizată o activitate comună de lansare a Proiectului European „Mănâncă responsabil” (an III de proiect), în baza parteneriatului dintre GPP „Micul Prinţ”, Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”. Cu această ocazie, coordonatorii de proiect, profesorii Ancuţa Balan, Cornelia Hatnean, Radu Muntean, Liviu Hatnean şi Nicoleta Mitrofan, au prezentat în faţa elevilor şi cadrelor didactice planurile cadru de acţiune în cadrul proiectului şi au realizat trei exerciţii interactive.

Cea de-a treia activitate a cuprins o expoziţie cu degustare de produse alimentare din Bucovina. Elevii din clasele a XI-a G şi XII-a G, îndrumaţi de profesorii diriginţi Iohana Elena Anton şi Rodica Hrihor, au prezentat produse culinare realizate în gospodăriile proprii. Acest moment a fost mult aşteptat, şi poate cel mai elocvent moment care marchează progresul realizat în responsabilizarea tinerilor pentru o alimentaţie responsabilă şi sustenabilă. În cadrul activităţii au luat cuvântul prof. dr. Adrian Nicolae Puiu, director la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, prof. Radu Gheorghe Munteanu, director adj. la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Louana Andreea Popovici, purtător de cuvânt la Primăria Rădăuţi, şi Mirel Preda, consilier local.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles