Actualitate

Lorin Fortună candidează la Primărie

Lorin Fortună, unul dintre cei mai iluștri necunoscuți din municipiul Rădăuți, și-a anunțat candidatura la primăria Timișoarei. Organizația, al cărei președinte este, Asociația „Victoria” a Luptătorilor în Revoluție, a decis să-l desemneze drept candidat al primăriei, un alt membru fiind desemnat să candideze pentru consiliul local. Totuși, pentru a reuși să participe la alegeri, acesta are nevoie de 3000 de semnături de la locuitorii Timișoarei și este discutabil dacă le va obține.

Lorin Fortună și-a petrecut copilăria în municipiul Rădăuți împărțindu-se între casele părinților săi divorțați, de pe B-vdul Ștefan cel Mare și de pe strada 13 Septembrie, urmând cursurile Școlii Generale nr. 4 și a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”. Și-a continuat apoi studiile universitare la București ajungând cadru didactic, ulterior, la Timișoara. În fruntea unei echipe de cercetare a reușit, printre altele, să inventeze robotul telefonic care anunța ora exactă la compania de telecomunicații de stat. Revoluția l-a prins în vâltoarea sa, el fiind unul dintre liderii acestui eveniment care au vorbit de la balconul Operei din Timișoara, președintele nou înființatului Front Democrat Român și primul președinte al Consiliului Județean Timiș, de la 23 decembrie 1989 până la 12 ianuarie 1990.

Personaj extrem de colorat, în ultimii ani s-a remarcat în special prin seria de emisiuni, de la televiziunea OTV, cu și despre civilizații astrale (binecunoscutele civilizații goriliene, balauriene, șerpiliene etc.), el fiind de altfel și președintele Misiunii Astrale România. Unii, ceva mai îndrăzneți, ar risca chiar să afirme că Lorin Fortună este primul întemeietor de religie din spațiul carpato-danubiano-pontic, de la daci până în zilele noastre.

Sus