Actualitate

Lupta funcționarului de tip comunist cu corvidele

corvidele

Aflăm din Monitorul de astăzi că în municipiul capitală de județ va începe săptămâna viitoare  o amplă campanie de distrugere a cuiburilor de corvide, cu emfază pe ciori și, probabil, pe stăncuțe, că oricum lumea nu prea le deosebește.

Aplaudăm cu încântare această acțiune pentru că recunoaștem în ea strădania funcționarului public de formare comunistă de a învinge natura.

Problema este că, în general, corvidele sunt mai inteligente decât cei care decid distrugerea cuiburilor. Și, cuiburi distruse sau nu, capacitatea de adaptare a corvidelor este enormă.

Dacă ne gândim doar la câteva dintre măsurile luate de „gospodarii” care s-au succedat în fruntea Rădăuților o să înțelegem că singura măsură înțeleaptă este să le lăsăm în pace să și scoată puii și să-i crească pentru că ulterior oricum majoritatea pleacă din oraș.

Pentru a înțelege de ce corvidele noastre au fost  mai inteligente ca edilii amintim doar unele dintre măsurile luate de aceștia, al căror rezultat a fost mai mult decât lamentabil:

  • Cei mai mulți dintre rădăuțeni își amintesc, cu siguranță, de brazii horror din cimitir. Cine poate uita cum prin anii 1980 și chiar 1990 brazi înalți de 30-40 de m erau jumuliți de crengi până sus, unde tronau cu mândrie 3-4 crenguțe?
  • Tăierea plopilor din spatele Poștei. Această acțiune radicală și curajoasă a scăpat definitiv orașul de ciori și stăncuțe, nu-i așa?
  • Și nu putem încheia fără să amintim de Urlătoarea amplasată de primarul nostru Suspendat , care a îndepărtat într-un an toate păsările negre din parcul central.

Orice luptă a funcționarului de formare comunistă cu corvidele este pierdută din start și este și extrem de ipocrită, pentru că, dacă tragem linie, constatăm că acestea au făcut și fac în continuare cel puțin două lucruri bune pentru oraș:

  • Distrug o serie întreagă de dăunători; și
  • Prin nucile și ghindele scăpate prin grădini, spații verzi și scuaruri au plantat (și încă plantează) mai mulți copaci decât toți primarii urbei de la război încoace la un loc.

Nu știu dacă mulți dintre foștii edili ai orașului se pot lăuda cu la fel de multe realizări precum corvidele noastre.

Sus