Top 5 This Week

Related Posts

Mănăstirea Voroneț va avea o copie la Viena

Românii care trăiesc la Viena, în Austria, vor putea să se roage, din 2019, într-o biserică ce va fi ridicată după modelul Mănăstirii Voroneț.

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. „Micul Voroneț”, așa cum a fost denumit lăcașul de cult din capitala Austriei, este ridicat la inițiativa unui tânăr preot din județul Suceava.

Preotul paroh Emanuel Nuţu, fiul preotului Gheorghe Nuțu din Gura Humorului, a precizat că terenul aferent a fost cumpărat de la austrieci “la un preţ modic”, iar comunităţii româneşti îi revine sarcina de a plăti pentru construcţie, pictură şi înzestrarea lăcaşului de cult, toate acestea ridicându-se la 1,5 milioane de euro.

Una dintre cele mai mari asemănări dintre Mănăstirea Voroneţ şi viitorul lăcaş de cult va consta în aceea că biserica va fi pictată şi în exterior.

Mănăstirea Voroneț, ridicată în 1488, în perioada lui Ștefan cel Mare, este privită drept cel mai reușit ansamblu al artei feudale moldovenești, iar albastrul de Voroneț este considerat de specialiști ca fiind unic în lume.

Sursă: libertatea.ro

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles