Actualitate

Manifestări la Rădăuți cu ocazia reabilitării statuii lui Bogdan Vodă

statuie-radauti

Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Rădăuţi îi invită pe toţi locuitorii, duminică, 1 iulie, începand cu ora 16.00, la manifestările prilejuite de finalizarea lucrărilor de reabilitare a statuii ecvestre a lui Bogdan Vodă, întemeietorul Ţării Moldovei.

La deschiderea evenimentului va fi prezentat un scurt film, intitulat „La descălecarea lui Bogdan”, după care un sobor de preoţi de la Mănăstirea Bogdana va ţine o slujbă religioasă.

Autorităţi locale şi caţiva dintre invitaţi vor susţine alocuţiuni ce vor conţine date istorice şi biografia lui Bogdan I.

La ora 17.00 este programat un spectacol cultural-artistic susţinut de invitaţi din Republica Moldova: orchestra „Model”, subdiviziune în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri ai Ministerului Afacerilor Interne cu statut militar, Corul de Cameră „Credo” din componenţa Ansamblului de cantece şi dansuri al Departamentului Trupelor de Carabinieri. Participă şi Garda de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.
Corul de copii al Aşezămantului „Sfantul Ierarh Leontie” din Rădăuţi va avea un moment artistic, după care se va prezenta din nou scurtmetrajul „La descălecarea lui Bogdan”.

Între orele 20.00 – 22.00, cei prezenţi sunt invitaţi la teatru în aer liber.

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani va juca piesa „Apus de Soare”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea.

reabilitare-statuie-radauti

sursă știre vivafm.ro

Sus