Top 5 This Week

Related Posts

Medicii de familie nu vor mai da trimiteri și rețete, începând de miercuri

Toți medicii de familie din România își mențin decizia ca, începând de miercuri, să nu mai acorde servicii decontate de casele de asigurări de sănătate.

Societatea Națională de Medicina Familiei și Federația Națională a Patronatelor medicilor de familie anunță că începând de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiționale de prelungire a contractelor de furnizare servicii asistență medicală primară încheiate cu casele de asigurări.

„Din păcate, nu avem motive să renunțăm la această decizie. Nu am obținut decât niște promisiuni pentru rezolvarea problemelor cu care medicii de familie se confruntă. Nu am vrut să se ajungă aici, dar noi plătim în continuare chirie, asistente și multe dări, fără să încasăm nimic. Vom consulta oamenii, adică vom face actul medical, așa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi însă medici care vor încasa consultațiile, pentru că nu fac față cheltuielilor. Din păcate, nu putem acorda trimiteri și rețete compensate, pentru că aceasta este o obligație a Casei, nu a noastră. Vom da rețete simple, prin care pacienții să își cumpere medicamentele”, a declarat Rodica Tănăsescu, președintele SNMF.

Citește mai departe pe Romania TV

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles