Actualitate

Meteorologii anunță ger în următoarele săptămâni

ger

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 16-29 ianuarie și se anunță ger.

Potrivit meteorologilor, în zona noastră regimul termic va fi caracterizat de valori foarte scăzute, chiar sub limita de ger în cursul nopților.

Astfel, se vor înregistra maxime de -8, -4 grade și minime de -17, -10 grade, mediat pe regiune. După data de 22 ianuarie se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu tendința de apropiere de normele climatologice, maximele urmând a se situa în ecartul -1, 4 grade iar minimele între -8, -2 grade în medie. În primele zile vor fi ninsori slabe în sudul regiunii, apoi probabilitatea pentru precipitații locale la nivelul întregii zone va fi mai mare în perioada 25-27 ianuarie.

La munte: Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea va fi rece, geroasă, mai ales dimineața și noaptea. Se vor înregistra valori diurne de -10, -4 grade și nocturne de -18, -10 grade în medie. După 23 ianuarie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor până la valori apropiate de norma specifică perioadei. Ninsori slabe, cu caracter local, vor în intervalul 17-18 ianuarie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou după data de 26 ianuarie.

Articol preluat de pe suceavanews.ro

Sus