Actualitate

Minor prins făcând contrabandă de țigări în Straja

Contrabanda cu țigări din zonă a atins cote fără precedent, traficanții implicând în rețelele de trafic până și minori. Miercuri, 18 mai 2016, un echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au reușit să facă o captură impresionantă. Astfel, ziua în amiaza mare, la orele 13:20, aceștia au observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, cu colete voluminoase.

Imediat a început urmărirea și somarea celor în cauză, dar aceștia au încercat să fugă. Conform prevederilor legale în vigoare, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical. Apoi au reușit să rețină doi tineri domiciliați în județul Suceava, Petrică P., în vârstă de 20 de ani și C.I., în vârstă de doar 15 ani.

Cele trei colete pe care fugarii le-au abandonat la fața locului au fost duse la sediu și în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțineau 6.000 de pachete țigări, marca Marble, care la prețul pieței ar valora circa 66.000 de lei.
Poliția de frontieră continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă. De asemenea, se continuă ancheta și pentru identificarea celorlalte persoane implicate în rețeaua de contrabandă.

Sus