Senzațional

Miracol pe străzile Rădăuților

Rădăuțenii care au profitat de vremea frumoasă din acest week-end au remarcat ceva absolut surprinzător pentru urbea în care se intersectează toate drumurile: Liniștea. Desigur, nu negăm faptul că din când în când pe străzi mai trecea câte un șofer mândru de faptul că poate face ferestrele caselor să vibreze, dar per ansamblu ne-am bucurat de un week-end cu un trafic auto cu 40%-50% mai redus ca de obicei.

Oameni curioși fiind am încercat să aflăm cauza acestei schimbări monumentale de comportament. Am tăiat din start ipoteza că oamenii au lăsat autovehiculele pentru biciclete. La cum sunt parcate autovehiculele pe marginea drumului oricum bicicliștii au ajuns un fel de semi-pietoni forțați să oprească din loc în loc în încercarea de a depăși obstacolele. Apoi am plecat de la ipoteza că rădăuțenii au redescoperit beneficiile mersului pe jos, dar  nu, majoritatea pietonilor păreau să nu fii ajuns la vârsta șofatului.

Intrigați de miracolul de pe străzile Rădăuților am luat netul la puricat până când zeița Fortuna ne-a zâmbit. Am aflat că peste 250 de polițiști rutieri au fost pe drumurile din județ în week-end, implicați în acțiuni de patrulare, monitorizare și prevenție. Știm desigur că șoferii bucovineni sunt sfioși de felul lor și ezită să dea ochii cu purtătorii de uniforme dar este oare posibil ca unii șoferi și unele autovehicule din zona Rădăuți să nu prea aibă drept de circulație?

Sus